Mapa

Situació i Com Arribar?

Situació
El terme municipal de Caldes de Malavella està repartit entre la Plana de la Selva i la Serralada Litoral. La Plana de la Selva és a l'extrem nord de la Depressió Pre-Litoral Catalana, que és un conjunt de terres baixes situades entre la Serralada Litoral i la Pre-Litoral.
La Serralada Pre-Litoral és la zona situada més a l’interior, amb una altitud d'entre 1200 i 1700 metres. Des del punt de vista geològic, es subdivideix en tres subsectors: la zona compresa dins la Serralada Transversal, formada per materials detrítics i calcàries blanques, amb moltes cingleres; la zona del Montseny, formada per granits i recoberta de pissarres; i, finalment, el massís de les Guilleries, on predomina el granit per sobre de les pissarres.
A la Depressió de la Selva hi predominen les superfícies planes. Antigament formava part de la unitat anterior, fins que fou trencada per falles que posteriorment s’enfonsaren i que provocaren l’aparició de fenòmens volcànics, actualment detectables per l’aflorament de materials i per l’aparició de fonts termals.

 

La Serralada Litoral està formada bàsicament per granits -molt trencats per falles, que més tard es van enfonsar-, i això dóna lloc a un paisatge molt abrupte, que permet dividir la zona en quatre blocs granítics, separats per torrenteres: el bloc de Tossa, amb el punt més alt en el Puig de Cadiretes (519 metres), el bloc de Lloret, amb el punt més alt en el Puig de Ventós (419 metres), i el bloc de Blanes, afectat en la part inferior per al•luvions del Maresme i el Vallès.
Quant als límits administratius, el municipi està situat al sector oriental de la comarca de la Selva. El municipi de Caldes de Malavella limita, al nord, amb Riudellots de la Selva, Sant Andreu Salou i Cassà de la Selva; a l’est amb Llagostera; al sud amb Vidreres i Sils, mentre que a l’oest ho fa amb Vilobí d’Onyar.

 

Mapa de la Zona
Com Arribar?
Caldes de Malavella és una població ben comunicada des de temps antics, ja que s’emplaçava al pas de la Via Augusta i, més tard, ja a l’Edat Mitjana, era cruïlla de varis dels anomenats camins rals. Actualment, fa de pont entre l'eix Barcelona- Girona (N-II, A-7) i els accessos a la Costa Brava. Així mateix, són força propers L’Eix Transversal i l’aeroport Girona-Costa Brava. A destacar també el fet de disposar d’estació de ferrocarril, des del 1862, que ha esdevingut un element de vital importància en les comunicacions amb Girona i Barcelona.
 

Proximitats

  • Torroella - L'Estartit
  • Tossa de mar
  • Platja d'Aro
  • Perelada
  • Girona
  • Olot
  • Blanes
  • Palafrugell